Πώς να επαναφέρετε τη δομή της τρίχας

Τα μαλλιά μας, ως παράγωγο του δέρματος, έχουν μια αρκετά σύνθετη πολυεπίπεδη δομή, κάθε στοιχείο το οποίο είναι σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας, τη δύναμη και την εμφάνιση ολόκληρης της τρίχας. Και κάθε συστατικό μέρος της συνολικής δομής μπορεί να καταστραφεί για διάφορους λόγους, γεγονός που οδηγεί σε εντελώς διαφορετικές διαταραχές.

η δομή της τρίχας

Τα μαλλιά μας, ως παράγωγο του δέρματος, έχουν μια αρκετά σύνθετη πολυεπίπεδη δομή, κάθε στοιχείο το οποίο είναι σημαντικό για τη διατήρηση της υγείας, τη δύναμη και την εμφάνιση ολόκληρης της τρίχας. Και κάθε συστατικό μέρος της συνολικής δομής μπορεί να καταστραφεί για διάφορους λόγους, γεγονός που οδηγεί σε εντελώς διαφορετικές διαταραχές. Ως εκ τούτου, για να καταπολεμήσει τις παραβιάσεις αυτές και να αποκαταστήσει τη δομή των κατεστραμμένων μαλλιών θα πρέπει επίσης να είναι διαφορετικές.

Τι είναι η τρίχα;

Πρώτα θα πρέπει να πούμε ότι το σύνολο των μαλλιών μπορεί να διαιρεθεί σε δύο μέρη: 1. Εξωτερικά, μακριά, το οποίο είναι ορατό και ονομάζεται ο άξονας τρίχας. 2. Εσωτερική, πολύ μικρό, το οποίο βρίσκεται στο δερμικό στρώμα του δέρματος και αποτελεί την ρίζα της τρίχας.

Η πιο σημαντική διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο μέρη της τρίχας είναι ότι η σπονδυλική στήλη αποτελείται εξ ολοκλήρου από νεκρά keratinizing (δηλαδή, νεκρός) κύτταρα. Και ζωντανά κύτταρα που μπορούν να αναπτυχθούν και να πολλαπλασιαστούν, είναι μόνο στη ρίζα του θυλακίου τρίχας. Ήταν εκεί που είναι, με την κοινή χρήση στη φάση της δραστηριότητας, επιμηκύνει τον άξονα τρίχας, όπως και αν "nastraivat" από το κάτω μέρος.

Από το γεγονός αυτό ακολουθεί μια πολύ σημαντική συνέπεια: αν η ζημιά στη δομή του άξονα τρίχας οποιαδήποτε καλλυντικά προϊόντα με μια θρεπτική επίδραση θα είναι άχρηστο. Μετά από όλα, για να ταΐσει τη ράβδο από το τίποτα, επειδή αποτελείται από νεκρά κύτταρα, τα οποία όλα αυτά τα "θαυμαστά αποκατάστασης συστατικά" σαμπουάν, μάσκες και άλλα πράγματα που απλά δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι αυτό το μακιγιάζ χωρίς αμφιβολία, θα έχει ευεργετική επίδραση στις ρίζες των μαλλιών, την οποία η επιπλέον ενέργεια θα αποτρέψει.

Σε αυτό το μικρό παράδειγμα γίνεται φανερό ότι, προκειμένου να επιλέξετε σωστά τα μέσα που αποκαθιστούν τη δομή της τρίχας, πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι τους συστατικό μέρος είναι κατεστραμμένο.

Το εξωτερικό περίβλημα της τρίχας

Είναι, επίσης, ονομάζεται επιδερμίδα. Αποτελείται από πολλές μικρές ισοπέδωσε κύτταρα, τα οποία είναι συνήθως ελαφρώς επικαλύπτονται μεταξύ τους με το ένα άκρο, που μοιάζει με την κεραμοσκεπή που καλύπτουν, ή λέπια ψαριού. Η κύρια λειτουργία της επιδερμίδας — προστατευτική. Η κερατίνη κλίμακες, εμμένοντας σφιχτά ο ένας τον άλλο, να αποτρέψει την απώλεια υγρασίας εσωτερικά στρώματα του άξονα τρίχας και του επιτρέπει να παραμείνει ευέλικτη και ανθεκτική σε όλο του το μήκος.

Επιπλέον, τα κύτταρα από την επιδερμίδα καλύπτεται με λιπαρά το λίπος που παίρνει από τους σμηγματογόνους αδένες που βρίσκονται κοντά σε θύλακες των τριχών. Αυτό το λιπαρό δέρμα το μυστικό είναι απαραίτητη προκειμένου να αποτραπεί η κερατίνη που βασίζεται σε κλίμακες για να μετακινήσετε μακριά ο ένας από τον άλλο, ότι είναι, στην πραγματικότητα, παίζει το ρόλο της κόλλας. Δεύτερη λειτουργία — η δημιουργία πάνω στην επιφάνεια του άξονα τρίχας με ένα λεπτό στρώμα λιπιδίων. Αυτό το στρώμα δίνει την τρίχα κάποια προστασία από τη μόλυνση, τις επιθετικές χημικές προσμείξεις στην ατμόσφαιρα, απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και άλλες δυσμενείς παράγοντες του περιβάλλοντος. Τέλος, το λίπος, το λίπος περιλαμβάνει μια σειρά από ενώσεις με αντιμικροβιακή δραστηριότητα, η οποία αντιστέκεται στην απώλεια μαλλιών από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Βλάβη στην επιδερμίδα συμβαίνουν στην πρώτη θέση, έτσι ώστε αυτά τα keratinizing κύτταρα ρετεπλάση και αποκαλύπτει ακριβώς όπως αποκαλύπτει ώριμα κουκουνάρι. Αυτό αμέσως οδηγεί σε απώλεια ισχύος της υγρασίας από τα εσωτερικά, στρώματα του άξονα τρίχας. Επιπλέον, θα γίνει εκτεθειμένη στις αρνητικές επιπτώσεις των διαφόρων χημικών και φυσικών παραγόντων. Τα πρώτα ορατά συμπτώματα μιας τέτοιας βλάβης είναι:

 • αύξηση της θραύσης μαλλιά;
 • τους ξηρότητα;
 • αυξάνουν την ευαισθησία να το στατικό ηλεκτρισμό;

Το μεσαίο στρώμα της τρίχας

Κάτω από το εξωτερικό στρώμα της τρίχας είναι το φλοιό. Η λεγόμενη keratinizing ύφασμα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από τα νεκρά κύτταρα επιμήκη. Η κύρια λειτουργία τους είναι η δημιουργία ενός σκελετού που παρέχει αντοχή και ελαστικότητα στην τρίχα. Επιπλέον, είναι προς το φλοιών στρώμα των κυττάρων περιέχει μελανίνη — η χρωστική ουσία που δίνει το χρώμα των μαλλιών. Παίρνει στο φλοιό στο θύλακα της τρίχας, και τα περισσότερα η συγκέντρωση, η πιο σκούρα απόχρωση των μαλλιών σας.

Βλάβη στο tunica της τρίχας είναι σχεδόν πάντα παρουσιάζεται μετά την καταστραφεί εξωτερική προστασία — επιδερμίδα. Πρώτα και κύρια παραβιάσεις της δομής του φλοιού που σχετίζεται με την απώλεια της υγρασίας — τα μαλλιά γίνονται ξηρά και ξαφνικά χάνει τη δύναμή της. Και ορατή εκδήλωση αυτή θα είναι γνωστό σε όλους και δίκαιη για το μίσος:) ψαλίδα. Ό, τι λέγεται ο όρος, είναι ακριβώς το φλοιό, χάνοντας το εξωτερικό προστατευτικό κέλυφος, αποξηραμένα και κάταγμα σε δύο ή περισσότερα μέρη στη διαμήκη κατεύθυνση.

Επιπλέον, τα σωματίδια της χρωστικής ουσίας που αλλάζει το χρώμα των μαλλιών τους, η ζωγραφική, επίσης ενσωματωμένο σε αυτό το στρώμα του ιστού. Για να το κάνετε αυτό, είναι από χημικές αλληλεπιδράσεις άρει τα κύτταρα από το προστατευτικό στρώμα της επιδερμίδας. Εκεί είναι δίκοπο μαχαίρι:

 • από τη μία πλευρά, τεχνητή χρωστική ουσία είναι πολύ πιο γρήγορα πλένονται έξω από το κατεστραμμένο φλοιό που κάνει μια γυναίκα όλο και πιο συχνά καταφεύγουν σε υπηρεσίες κομμωτήριο στο σαλόνι;
 • από την άλλη πλευρά, από μόνα τους, όπως καλλυντικά συνέπειες για τα μαλλιά δεν περνάει απαρατήρητο και το ζήτημα του πώς να επαναφέρετε τη δομή της τρίχας μετά τη βαφή, decolouration, λεύκανσης και της χημείας μέσα στο σπίτι, το αντικείμενο πολλών μελετών και άρθρων στην ιστοσελίδα μας.

Το εσωτερικό μέρος των μαλλιών

Το πιο βαθύ, το Κεντρικό τμήμα της δομής του άξονα τρίχας ονομάζεται μυελός. Είναι χτισμένο νεκρά κύτταρα κερατίνης, αλλά σε αντίθεση με το φλοιό και την επιδερμίδα, τα κύτταρα αυτά είναι αρκετά μαλακά και έχουν ακανόνιστο πολυγωνικό σχήμα. Επίσης, στο μυελό, είναι ένα μεγάλο ποσό του αέρα κοιλότητες.

Λειτουργικό σκοπό το Κεντρικό τμήμα της ράβδου είναι ακόμα ένα θέμα συζήτησης στην επιστημονική κοινότητα. Πιστεύεται ότι ο αέρας που έχει παγιδευτεί σε αυτές τις τσέπες, παίζει το ρόλο του μονωτή, που βοηθά να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία στο τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, κάποια τριχολογίας δείχνουν ότι ο αριθμός των ενώσεων σε θέση να εξαπλωθεί πάνω από την εγκεφαλική ουσία από το δέρμα στις άκρες των μαλλιών άξονες. Αυτό εξηγεί τη ραγδαία επιδείνωση της εμφάνισης των μαλλιών, για παράδειγμα, σε ορισμένους τύπους δηλητηριάσεις.

Τι να κάνετε αν ήδη κατεστραμμένο φλοιό;

Στη δομή του άξονα τρίχας, αυτό το στρώμα έχει ένα μέγιστο πάχος, μπορείτε ακόμη και να πούμε ότι η τρίχα αποτελείται κυρίως από το φλοιό. Ως εκ τούτου, αν η βλάβη έχει προχωρήσει τόσο πολύ, ιδιαίτερα αποτελεσματικά μέτρα αποτύχουν. Εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης για να επαναφέρετε τη δομή της τρίχας — based εργαλεία σιλικόνης, που περιγράφεται παραπάνω. Δυστυχώς, η επίδρασή τους θα είναι ακόμα πιο σύντομη από ό, τι στην περίπτωση των μονοκατοικία κλίμακες της επιδερμίδας. Ναι, μπορούν να την κόλλα την ψαλίδα, αλλά λόγω της δύναμη, την ελαστικότητα και την επιμήκη κύτταρα που περιλαμβάνει το φλοιό, θα πραγματοποιήσει ένα "δέσιμο" πολύ καιρό.

Η καλύτερη επιλογή θα ήταν μια δραστική αλλαγή του hairstyle σε πιο σύντομο. Έτσι, θα είναι εγγυημένα για να απαλλαγείτε από την ψαλίδα της τρίχας θα αρχίσει να αναπτύσσεται ένα νέο υγιές και άθικτο. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί υψηλή-ποιότητα ενυδάτωση και διατροφή του ρίζες των μαλλιών.

Αλλά αν η βλάβη του εγκεφάλου σημασία;

Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιθανό να ανακάμψει ήδη τίποτα. Αν η βλάβη του στελέχους της τρίχας έχει φτάσει στο Κεντρικό σπονδυλικού σωλήνα, τον πυρήνα, τα μαλλιά είναι σχεδόν εγγυημένη για να είναι σπασμένο. Ως εκ τούτου, η πιο λογική προσέγγιση θα ήταν να απαλλαγούμε από sostegaria.

Παρεμπιπτόντως, για το κούρεμα θα ήταν καλύτερο να επικοινωνήσετε με το σαλόνι σε ένα επαγγελματικό κομμωτήριο. Θα είναι σε θέση να κοντύνει τα μαλλιά σας με ειδικά ψαλίδια με λεπίδες που θερμαίνονται και να διατηρήσει μια σταθερά υψηλή θερμοκρασία κατά τη διαδικασία. Η τεχνική αυτή επιτρέπει σε σας για να διατηρήσει τη δομή ακόμα άθικτα, είναι πιο κοντά στη ρίζα τμήμα του άξονα τρίχας. Καυτές λεπίδες μετάλλων όπως το "σφραγίζει" την επιδερμίδα σχετικά με την περικοπή, η οποία μειώνει σημαντικά την απώλεια υγρασίας στο φλοιό, και η πιθανότητα περαιτέρω απόσπασμα από το εξωτερικό τα νεκρά κύτταρα του δέρματος στην περιοχή του slice.

Το εσωτερικό μέρος της δομής της τρίχας — ρίζα της τρίχας

Ρίζα της τρίχας περιβάλλεται από μια κάψα, η οποία περιλαμβάνει ένα λεπτό αιμοφόρο αγγείο, να την προμηθεύει με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Όλη η εκπαίδευση στο συγκρότημα και που ονομάζεται θυλάκιο τρίχας ή το θυλάκιο τρίχας. Επιπλέον, η παρακείμενων μυϊκών ινών, αυξάνοντας τα μαλλιά και το sebaceous αδένα αγωγού, το οποίο ανοίγει στο βολβό μπροστά στο στόμα της. Θα πρέπει να λαμβάνει πάντα υπόψη ότι η καταστροφή της δομής της τρίχας σπάνια είναι τόσο επιλεκτική που επηρεάζουν μόνο το στέλεχος, αφήνοντας τις ρίζες εντελώς αμετάβλητη. Ως εκ τούτου, η αναγέννηση πρέπει να είναι ολοκληρωμένη — μόνο σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατό να επιτευχθούν τα πιο θετικά αποτελέσματα.

Επιπλέον, κοσμετολόγους λένε ότι σε τέτοιες διαδικασίες είναι η επίδραση στα θυλάκια τρίχας και θα πρέπει να δοθεί προσοχή. Και επιλέγοντας, για παράδειγμα, πώς να επαναφέρετε τη δομή της τρίχας σε στεγνά μαλλιά για να ενυδατώσει και να θρέψει τα θυλάκια πρέπει να πάρει περισσότερο χρόνο απ ' την προσπάθεια να αποκαταστήσει την ισορροπία των υγρών στο ράβδους. Η λογική αυτή η συμβουλή είναι απλή: το εξωτερικό μέρος της τρίχας είναι τα νεκρά κύτταρα και όχι από την προσφορά τους με την υγρασία, όταν το κατεστραμμένο εξωτερικό στρώμα καιρό δεν μπορούν να κρατήσουν. Αλλά οι ρίζες είναι ένας ζωντανός ιστός, που είναι υπεύθυνος για το σχηματισμό ενός νέου, υγιούς βλαστού, ταυτόχρονα napitia επαρκή ποσότητα νερού.

Τι μπορεί να βλάψει τη δομή της τρίχας από το θυλάκιο;

 • Μια ανεπάρκεια σε βιταμίνες και/ή μέταλλα. Το πρώτο είναι βιταμίνες όπως α (ρετινόλη), Β1 (θειαμίνη), Β7 (Βιοτίνη), C (ασκορβικό οξύ) και K (που ονομάζεται φυλλοκινόνη). Και ιχνοστοιχεία ιδιαίτερα επικίνδυνη ανεπάρκεια σε ασβέστιο, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, το σελήνιο και το πυρίτιο.
 • Η υγρασία του ελλείμματος. Στο δέρμα μας το νερό πέφτει αργότερα από ό, τι σε όλα τα άλλα όργανα. Κατά συνέπεια, αν γίνεται ξαφνικά δεν είναι αρκετό, στο πρώτο μέρος θα υποστούν μόνο το δέρμα και τα μαλλιά, όπως είναι τα παράγωγα.
 • Παραβιάσεις της διατροφής. Αυτές περιλαμβάνουν περίσσεια τηγανητά, λιπαρά και πικάντικα φαγητά, γλυκά και αμυλούχα τρόφιμα. Θα βοηθήσει να διατηρήσει την υγεία των θυλακίων τρίχας γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηροί καρποί, όσπρια, λαχανικά, φρούτα, άπαχο κρέας και ψάρι.
 • Εφαρμόστε ένα μικρό ποσό σε σφάλμα. Εδώ μπορείτε να λίστα με τις πολυάριθμες παραβιάσεις που προκαλούνται από την ακατάλληλη βαφή των μαλλιών και termoklima, βλάπτουν το ξύσιμο και μια σειρά από περιποιήσεις ομορφιάς.
 • Κακές συνήθειες, τη χρόνια ψυχο-συναισθηματικό στρες, διαταραχές του ύπνου και της εγρήγορσης.
 • Αναιμία, παρασιτικές λοιμώξεις, ασθένειες του πεπτικού συστήματος, ενδοκρινών αδένων, τα αναπαραγωγικά όργανα και άλλες χρόνιες παθήσεις.
 • Χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, επιθετική την υπεριώδη ακτινοβολία, τη θερμότητα και ξηρό αέρα το καλοκαίρι, χημικές ουσίες στην ατμόσφαιρα των βιομηχανικών μεγαλουπόλεων και άλλων αρνητικών περιβαλλοντικών παραγόντων.

Επαγγελματικά καλλυντικά

Εδώ είναι κυρίως σαμπουάν το οποίο θα πρέπει να επιλέξετε σύμφωνα με τον τύπο των μαλλιών σας. Η σύνθεσή τους θα πρέπει να περιλαμβάνει εξειδικευμένα συστατικά του σώματος, όπως αρωματικά έλαια, μαλακτικά (λανολίνη, πανθενόλη), κ. λπ. Υποχρεωτική χρήση "αγοράσει" — σπρέι, οροί, άλλα υγρά και Έλαια για θρέψη και ενυδάτωση θα είναι επίσης αποτελεσματική, αλλά η χρήση τους είναι πολύ συχνά δεν συνιστάται. Ακόμα πιο σπάνια (λιγότερο από 1 φορές ανά εβδομάδα) θα πρέπει να εφαρμόζεται στις ρίζες των μαλλιών παχύ ενεργή μάσκα — τα συστατικά τους έχουν τόσο έντονη δράση, όταν η υπερβολική χρήση μπορεί ακόμα και να επιδεινώσει την κατάσταση της τρίχας.

Το σπίτι μεθόδους

Αυτό το μακιγιάζ είναι συνήθως δεν είναι τόσο αποτελεσματική ως επαγγελματίες, αλλά πολύ λιγότερο και να το μαγειρέψετε, μπορείτε να ανά πάσα στιγμή. Τα εργαλεία αυτά περιλαμβάνουν κυρίως διάφορες σπιτικές μάσκες και decoctions των φαρμακευτικών φυτών.

Φαρμακολογικών παραγόντων

Όταν επαναφέρετε τη δομή της τρίχας ρίζες θα βοηθήσει φάρμακα που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στο θύλακα:

 • διεγερτικά της περιφερικής ροής του αίματος;
 • αντισπασμωδικά, όπως (νιτρώδη και νιτρικά άλατα, παράγωγα ισοκινολίνη, πουρίνης και βενζιμιδαζόλη, εστέρες καρβοξυλικών οξέων, κ. λπ.) *
 • αγγειοδιασταλτικά (Minoxidil κυρίως ως τα πιο θετικά-αποδεδειγμένη φάρμακο σε τριχολογικός πρακτική).

Τεχνικές φυσικοθεραπείας

Από αυτές η πιο αποτελεσματική είναι:

 • ο βελονισμός;
 • η υπεριώδης ακτινοβολία;
 • electrocardiostimulation;
 • μασάζ του τριχωτού της κεφαλής.

Τεχνικές υλικού

Αυτή είναι μια αρκετά νέα κατεύθυνση στην επιστήμη της ομορφιάς, η οποία σήμερα είναι ενεργά χρησιμοποιείται μόνο σε επαγγελματικά σαλόνια και τις κλινικές ομορφιάς, δεδομένου ότι απαιτεί ακριβό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας. Τέτοιες τεχνικές περιλαμβάνουν:

 • θεραπεία με λέιζερ, όπου η ανάπτυξη της τρίχας, την τόνωση συνεκτική εκπομπής φωτός;
 • το PRP ενέσεις στο τριχωτό της κεφαλής του πλάσματος αίμα του ασθενούς, εμπλουτισμένο με αιμοπετάλια;
 • mesotherapy υποδόρια χορήγηση του "κοκτέιλ" των βιολογικά ενεργών ουσιών.
 • η οζονοθεραπεία είναι μια τοπική προσφορά το δέρμα με το οξυγόνο με τη μορφή ενέσεων;
 • cryo — έκθεση σε κρύο, προκαλώντας το αντανακλαστικό του δέρματος, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος.